• Корзина пуста.
maxresdefault

Koʻp asrlar davomida insonlar tanaga suv va oziq-ovqat bilan kiradigan magniy miqdorini qanday boshqarish haqida o’ylashlariga sabab boʻlmagan. Ammo oziq-ovqat sanoati rivojlanishi bilan ushbu tabiiy mahsulot inson ratsionida kamayishni boshladi.

Quyida Magniyning bir nicha foydalarini keltirib oʻtamiz:

• Magniy kalsiy, natriy va kaliy qatorida organizmdagi birinchi toʻrtlik minerallar tarkibiga kiradi;

• Hujayra ichi tarkibiga koʻra esa kaliydan keyin ikkinchi oʻrinda turadi;

• Magniy ishtirokida 300 dan ortiq fermentativ reaksiyalar amalga oshiriladi. Ayniqsa, magniy energiya utilizatsiyasi bilan bogʻliq  jarayonlarda faol ishtirok etadi, xususan glyukozani parchalanishi va organizmdan sarflangan shlak va zaharli moddalarni chiqarilishida xam;

• Magniy mikroelementining sharofati bilan Hujayralarning tuzilishi oʻsish vaqtida yana ham chidamli, organ va toʻqimalar hujayralarining  regeneratsiyasi va yangilanishi yana-da samarali oʻtadi;

• Suyak tuzilmalarini barqarorlashtirib, suyaklar qattiqligini taʼminlaydi;

• Nerv impulslari oʻtkazilishi va yurak ritmik ishida zarur, oqsil va nuklein kislotalari almashinuvida faol ishtirok etadi, energiya oʻtkazilishini nazorat qiladi.

Bizni kutazishni davom eting.